Bellini robiłam nie raz. Głównie z truskawek. Albo z brzoskwiń. Ostatnio często piłam smoothie z mango i przyszło mi do głowy je wzmocnić szampanem. Aby przebić nieco zbyt słodką nutkę mango, dodałam anansa i ciutek soku z limonek. No i musujące wino. Idealne na sączenie pod koniec obchodów 4 lipca.6 owoców mango (można użyć mrożonego mango w kawałkach
1/2 szklanki ananasa w kawałkach (świeżego lub mrożonego)
1 łyżka soku z limonki
1/2 butelki wina musującego
Wszystkie składniki powinny być dobrze schłodzone w lodówce. Mango obrać ze skóry, odkroić od pestki. Włożyć do miksera. Dodać ananasa, sok z cytryny i wino. Mieszać w mikserze aż wszystkie składniki połączą się i nie będą wyczuwalne kawałki owców.

No comments:
Post a Comment