Smak sałatki podkreślają też orzechy - najlepiej prażone lub lekko kandyzowane.
1 dojrzała, choć twarda, gruszka
sałata - ok. 100 g
2-3 łyżki pokruszonego sera pleśniowego
sok cytrynowy
2-3 łyżki oliwy z oliwek (ja użyłam oleju z awokado)
kilka orzechów pekan
Sałatę umyć i delikatnie osuszyć. Gruszkę obrać i pokroić na kawałki - mniej więcej 2 cm. Ser pokruszyć.
W misce wymieszać składniki sałaty. Dodać kilka orzechów. Tuż przed podaniem polać sosem zrobionym z oliwy/oleju i soku z cytryny.
Sałatę umyć i delikatnie osuszyć. Gruszkę obrać i pokroić na kawałki - mniej więcej 2 cm. Ser pokruszyć.
W misce wymieszać składniki sałaty. Dodać kilka orzechów. Tuż przed podaniem polać sosem zrobionym z oliwy/oleju i soku z cytryny.
No comments:
Post a Comment