Sałatka zrobiona z sałaty, rzodkiewek, szczypiorku i ogórków, doprawiona nie sosem sałatkowym, ale najzwyklejszą śmietaną, jak kiedyś się doprawiało w czasach, gdy w Polsce nikt nie słyszał o sosach sałatkowych typu Tysiąc wysp czy Ranch. Proste, ale jakie smaczne!
6 liści sałaty
2 rzodkiewki
ogórek
szczypiorek
kilka łyżek śmietany i mleka
sól do smaku
Sałatę, szczypiorek i rzodkiewkę umyć i delikatnie osuszyć. Ogórka obrać. Sałatę poszatkować na mniejsze kawałki. Szczypiorek drobno posiekać, a rzodkiewki i ogórka pokroić na cieniutkie półplasterki. Wszystko włożyć do miski. Przed podaniem polać śmietaną rozprowadzoną z mlekiem i osoloną do smaku.
Sałatę, szczypiorek i rzodkiewkę umyć i delikatnie osuszyć. Ogórka obrać. Sałatę poszatkować na mniejsze kawałki. Szczypiorek drobno posiekać, a rzodkiewki i ogórka pokroić na cieniutkie półplasterki. Wszystko włożyć do miski. Przed podaniem polać śmietaną rozprowadzoną z mlekiem i osoloną do smaku.
No comments:
Post a Comment