500 g wieprzowiny
1 cebula
3 ząbki czosnku
100 g ugotowanego bobu
100 ml śmietany
100 ml wody lub bulionu
sól, pieprz, olej do smażenia
koperek
Mięso pokroić na plastry i lekko zbić tłuczkiem do mięsa. Na patelni rozgrzać olej. Dodać mięso. Smażyć ok. 5 minut z każdej strony. Pod koniec smażenia dodać cebulę i usmażyć na szklisto. Dodać czosnek i bób, po czym zalać wszystko śmietaną, doprawić przyprawami i jeszcze chwilę dusić pod przykrywką. Pod koniec podlać śmietaną i posypać posiekanym koperkiem.
Mięso pokroić na plastry i lekko zbić tłuczkiem do mięsa. Na patelni rozgrzać olej. Dodać mięso. Smażyć ok. 5 minut z każdej strony. Pod koniec smażenia dodać cebulę i usmażyć na szklisto. Dodać czosnek i bób, po czym zalać wszystko śmietaną, doprawić przyprawami i jeszcze chwilę dusić pod przykrywką. Pod koniec podlać śmietaną i posypać posiekanym koperkiem.

No comments:
Post a Comment