Pasta z tuńczyka to chyba jedna z popularniejszych past. Każdy robi ją inaczej i przez to nie może się znudzić. Ja sama co rusz zmieniam proporcje i skład mojej pasty, przez co za każdym razem wychodzi ona nieco inaczej. Najważniejsze jednak jest według mnie to, by nie przytłoczyć jej nadmierną ilością majonezu, oraz by kwaskowatym smakiem ogórka zaakcentować smak tuńczyka.
2 puszki tuńczyka (puszki ok. 140 gramowe)
3-4 ogórki kiszone
10 pieczarek marynowanych
pęczek szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Widelcem rozgnieść go na dość drobno. Dodać drobno posiekane ogórki, pieczarki i szczypiorek. Wymieszać z majonezem i doprawić solą i pieprzem według uznania.
No comments:
Post a Comment