Przy oknie kuchennym od jakiegoś czasu króluje gar z ogórkami kiszonymi. Chrupią je wszyscy. Same i na kanapkach. Obok stoi micha przepysznych pomidorków. Te też korcą i kuszą co chwila do podjadania. Kiedy więc nadchodzi obiad, powstaje sałatka kompromisowa z ogórków i pomidorków - szybka i prosta w przygotowaniu. Jeszcze kilka gałązek zielonej cebulki, listek czy dwa świeżej bazylii, szczypta oregano i gotowe! Pasuje do każdego praktycznie obiadu.
12-15 pomidorków koktajlowych - cherry
1 ogórek koszony
kilka listków bazylii
3 zielone cebulki szczypiorkiem (green onions)
Kilka listków świeżej bazylii
kilka listków bazylii
3 zielone cebulki szczypiorkiem (green onions)
Kilka listków świeżej bazylii
Szczypta suszonego oregano do smaku
No comments:
Post a Comment