
Pierś kurczaka
2 ząbki czosnku
mała cebula
przyprawa do taco
olej do smażenia
sól do smaku
Dodatki - taco lub tortillas, salsa brzoskwiniowa lub mango, guacamole
Cebulę pokroić zgrubnie w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać drobno pokrojony czosnek i pierś w całości. Chwilę obsmażyć, a następnie posypać 1 łyżeczką przyprawy do taco i zalać wodą, mniej więcej do połowy. Dusić ok. 10 minut na małym ogniu.Kiedy zmięknie, używając dwóch widelców poszarpać ją na cienkie włókniste kawałeczki. Doprawić przyprawą taco i ewentualnie solą.
Na rozgrzanych muszlach taco lub plackach miękkich taco układać troszkę mięsa, salsy, guacamole i kleksa kwaśnej śmietany. Można dodać też meksykańskiego ryżu i czarnej fasolki po czym zwinąć w burrito.

No comments:
Post a Comment