Taki krem wykorzystywałam z tartami i ciasteczkami z dodatkiem moreli i śliwek. Przyznam, że nie umiem stwierdzić, która wersja jest lepsza. Taki marcepanowy krem pasuje po prostu do obu owoców i wypieków z nimi.
95 g/ 3/4 szklanki mączki migdałowej
50 g /1/4 szklanki cukru
20 g/2 łyżki mąki
30 g/2 łyżki masła w temperaturze pokojowej
1 jajko
1/4 - 1/2 łyżki ekstraktu migdałowego
Wszystkie składniki umieścić w misce i dobrze wymieszać - mikserem lub po prostu widelcem.
Wykorzystywać do ciast typu tarty, rogaliki, ciastka francuskie, smarując je kremem przed pieczeniem.
50 g /1/4 szklanki cukru
20 g/2 łyżki mąki
30 g/2 łyżki masła w temperaturze pokojowej
1 jajko
1/4 - 1/2 łyżki ekstraktu migdałowego
Wszystkie składniki umieścić w misce i dobrze wymieszać - mikserem lub po prostu widelcem.
Wykorzystywać do ciast typu tarty, rogaliki, ciastka francuskie, smarując je kremem przed pieczeniem.
No comments:
Post a Comment