November 14, 2013

Twarożek z cebulką, szczypiorkiem i rzodkiewką, czyli klasyka śniadaniowa

Twarożek z cebulką, szczypiorkiem i rzodkiewką nie należały do moich ulubionych dań w dzieciństwie. Wręcz przeciwnie. A już szczególnie rzodkiewka. A teraz z przyjemnością od czasu do czasu zjem taki właśnie twarożek. 

Najlepiej pasuje do niego świeża bułeczka - kajzerka czy bagietka. 

Taki twarożek to klasyka - ale za to jaka prosta i pyszna!


1/2 lb twarożku - może być własnej produkcji lub kupny 
5-6 rzodkiewek
szczypiorek - zwykle daję pół paczuszki
1/2 średniej cebuli
2-3 łyżki śmietany
sól

Ser włożyć do miski i rozgnieść widelcem. Gdyby był zbyt suchy dodać śmietanę. Drobno pokroić rzodkiewki, cebulę i szczypiorek. Wmieszać do twarożku. Posolić do smaku.



Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment