March 18, 2017

Torta

Kiedy nie chce się nam gotować, na obiad lub na lunch możemy przygotować pyszne kanapki. Torta, to meksykaska kanapka przygotowana na bueczkach z mięsem w środku i różnymi dodatkami. Nawet gdy jest się głodnym, taką kanapkę - o czym przekonałam się w Meksyku - ciężko zjeść, gdyż jest ogromna. Soczyste mięso, długo gotowane, doskonale się nadaję na tortę. Do tego jeszcze sałata, pomidory, awokado - nie trzeba nic więcej, by mieć pyszny posiłek. 


wieprzowina z tego przepisu
bułeczki z tego przepisu
pomidory pokrojone w plasterki
sałata
awokado pokrojone w cienkie plastry

Wieprzowinę podgrzać, tak by była dobrze ciepła. Bułeczki, jeśli nie są świeżo upieczone, podpiec by były ciepłe i miały chrupiącą skórkę. Nakładać dodatki według uznania. Torty podawać same lub z dodatkami, typu meksykański ryż czy warzywa. 






Print Friendly and PDF