March 16, 2017

Burrito z pulled pork


Szybki i niekłopotliwy w przygotowaniu, a przede wszystkim pyszny obiad w stylu meksykańskim. Pod warunkiem, że mamy już gotowe mięso. Mięso, pulled pork, można przygotować wcześniej lub nastawić rano przed wyjściem z domu. Reszta to już kwestia gustu i fantazji! Niewątpliwie jest to posiłek na zabiegane lub leniwe dni, gdy nie mamy czasu lub zwyczajnie i po prostu nie chce nam się szykować obiadu. 




Placki tortilla
Mięso - pulled pork z tego przepisu
Pomidory
Śmietana
Sałata 
Awokado
Czarna fasola
Ser żółty - u mnie mieszanka meksykańska serów

Przygotować dodatki - pomidory pokroić w kostkę; awokado pokroić w kostkę lub cienkie plasterki; sałatę pokroić w paseczki; ser, o ile nie jest już starty, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 

Placki tortilla podgrzewać z obu stron na patelni. Gotowe posypać serem, a następnie ułożyć na nich dodatki według upodobań. Zwinąć dolny brzeg, a następnie zwinąć resztę jak naleśnika - troszkę jak krokiety, tyle, że zostawiając jeden odsłonięty brzeg. 











Print Friendly and PDF

1 comment:

  1. Smacznie wygląda 😊
    Zapraszam do mnie:http://purpurowyksiezyc.blogspot.com

    ReplyDelete