March 16, 2017
Burrito z pulled pork
Szybki i niekłopotliwy w przygotowaniu, a przede wszystkim pyszny obiad w stylu meksykańskim. Pod warunkiem, że mamy już gotowe mięso. Mięso, pulled pork, można przygotować wcześniej lub nastawić rano przed wyjściem z domu. Reszta to już kwestia gustu i fantazji! Niewątpliwie jest to posiłek na zabiegane lub leniwe dni, gdy nie mamy czasu lub zwyczajnie i po prostu nie chce nam się szykować obiadu.
Placki tortilla
Mięso - pulled pork z tego przepisu
Pomidory
Śmietana
Sałata
Awokado
Czarna fasola
Ser żółty - u mnie mieszanka meksykańska serów
Przygotować dodatki - pomidory pokroić w kostkę; awokado pokroić w kostkę lub cienkie plasterki; sałatę pokroić w paseczki; ser, o ile nie jest już starty, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Placki tortilla podgrzewać z obu stron na patelni. Gotowe posypać serem, a następnie ułożyć na nich dodatki według upodobań. Zwinąć dolny brzeg, a następnie zwinąć resztę jak naleśnika - troszkę jak krokiety, tyle, że zostawiając jeden odsłonięty brzeg.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Smacznie wygląda 😊
ReplyDeleteZapraszam do mnie:http://purpurowyksiezyc.blogspot.com