2.5 szklanki mąki + 3 łyżki
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
1 szklanka gazowanej wody
1 szklanka oleju
3 łyżki kakao
Piekarnik rozgrzać do 365 F/180 C.
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
1 szklanka gazowanej wody
1 szklanka oleju
3 łyżki kakao
Piekarnik rozgrzać do 365 F/180 C.
Z podanych składników - oprócz kakao i 3 łyżek mąki - zrobić ciasto. Podzielić na dwie porcje. Do jednej dodać kakao, a do drugiej mąkę i dobrze wymieszać.
Na środek wysmarowanej formy wlewać naprzemiennie po 2 łyżki ciasta jasnego i ciemnego. Zanim naleje się kolejną porcję, należy odczekać chwilkę, aż ciasto się rozpłynie. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 365 F/180 C około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić na kratce zajadać ze smakiem. 😉
No comments:
Post a Comment