Ostatnia wyprawa do Trader Joe's skończyła się inspiracją do zrobienia innej niż dotychczas pasty twarożkowo-łososiowej. Zwykle robiłam ją z typowego twarożku - ot takiego jaki kupuje się w International Deli czy też samemu robi z nadmiaru mleka. Do tego dodawałam łososia wędzonego na gorąco i całość miksowałam blenderem. Tymczasem przy stoisku oferującym produkty do spróbowania podawano bułeczkę z twarożkiem z wędzonym łososiem wmieszanym w kawałkach. Rzadko kiedy próbuję jedzenie z takich stoisk, ale tym razem zachęcona przez Olę spróbowałam. Było to naprawdę smaczne.
8 oz łososia wędzonego na zimno (np. typu pastrami lub po prostu zwykłego)
8 oz serka typu Philadelphia lub dowolnego cream cheese
Opcjonalnie - śmietana
Serek powinien być w temperaturze pokojowej, gdyż inaczej trudno będzie go wymieszać z łososiem. Łososia pokroić na drobną kostkę i wymieszać z serkiem. Jeśli wolimy nieco rzadszy twarożek, dodać tyle śmietany aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Podawać na kanapkach lub jako serek do krakersów.
No comments:
Post a Comment