1 kalafior lub gotowy "ryż kalafiorowy" (riced cauliflower - ja kupiłam w Trader Joe's)
100 g lub więcej mrożonej marchewki z groszkiem
1/2 małej cebuli
1 ząbek czosnku
kawałek imbiru
olej do smażenia
sos sojowy
Jeśli używamy kalafiora, należy go umyć i zmielić w malakserze. Nie powinna powstać z niego miazga, a "ryż". Jeśli używamy gotowego ryżu kalafiorowego, należy go rozmrozić. Marchewkę z groszkiem również rozmrozić - najlepiej na sitku by obciekła z nich woda. Cebulę drobno poszatkować, a czosnek przepuścić przez praskę. Imbir obrać i drobniutko posiekać.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucić cebulę. Smażyć ok. 2-3 minut, po czym dodać imbir i czosnek. Smażyć uważając by nie przypalić czosnku, do momentu gdy całość się zeszkli. Dodać pozostałe składniki i smażyć około 5 minut, cały czas mieszając. Całość musi być dobrze gorąca. Doprawić sosem sojowym.

No comments:
Post a Comment